zaterdag 20 oktober 2007

Rugzakgeld over de balk.....

Wanneer een kind met een rugzak op de basisschool komt, (bijv. cluster 4) zitten daar de volgende gelden in:

  • 5418,17 euro voor uitbreiding van formatie van de basisschool. Dit betekent 4 uur extra formatie. In de praktijk betekent dat 4 keer een half uur ondersteuning per week voor het kind (de andere 1 1/2 uur gaat zitten in administratie, overleg met AB, IB, andere hulpverleners en de ouders).
  • 4415,40 euro voor uitbreiding formatie van het Regionale Expertise Centrum (REC). Dat betekent 3 uur en een kwartier extra ondersteuning per week. In de praktijk komt dat neer op 1 uur per week. De ambulante begeleiders van REC 4 hebben ervoor gekozen helemaal NIET met het kind te werken.
  • 897 euro is het deel dat de basisschool krijgt voor extra leermiddelenen voor de leerling.
  • 478 euro is het deel dat het REC krijgt voor kantoor en reiskosten.

Omdat veel ambulant begeleiders denken dat zij de ouders moeten bijstaan in het contact tussen ouders en school (dit staat nergens in de wet! Toets voor meer informatie op DE FEITEN) gaat er veel tijd zitten in overleg. Wij willen dat al het geld naar de scholen gaat. De scholen maken vervolgens de keuze óf en welke hulp er eventueel bij de verschillende centra wordt ingekocht.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Huh?? Lees ik dit goed?? Dus als ik een kind heb met een rugzakje dan is de verdeling 5418,17 + 897 = 6315,17 voor de leerling en 4415,40 + 478 = 4893,40 voor de overhead??

bloggie zei

Goh!! Als je het zo onder elkaar ziet staan schrik je je een ongeluk, maar de feiten kloppen inderdaad.
Tja, dit onderstreept toch dat het anders moet.