vrijdag 22 februari 2008

monddood

Al enige tijd hebben wij niets van ons laten horen. Dat komt omdat Maud en ik druk bezig zijn met actie voeren. In december hebben wij een gesprek gehad met Sharon Dijksma en de ambtenaar Fons Dingelstad. Fons Dingelstad is belast met de invoering van het passende onderwijs. Volgens Fons Dingelstad gaat er voldoende geld naar de scholen. Volgens OCW geven zij geld voor 21 kinderen in de groepen 1 t/m 4 en 27,4 kinderen in de groepen 5 t/m 8.
Onze klassen zitten voller hoe kan dat?

Hieruit is een vergadering voortgekomen met ons bestuur, Fons Dingelstad, Liesbeth Verheggen van de Aob, Yvonne Lammers wethouder onderwijs Amsterdam Oud-West, Meint Helder coördinator van het samenwerkingsverband, onze directie en wij. Wij hoopten inzicht te krijgen in de geldstromen.

Ons bestuur voelde zich op het matje geroepen door OCW en daarom werden wij op het matje geroepen door het bestuur. In mooie woorden werd/wordt ons door het bestuur (in een gesprek gezegd en in een brief geschreven) dat wij de organisatie schaden door onze manier van actie voeren. Wij stellen, volgens hen, niet alleen het stedelijk en WSNS beleid, maar ook het beleid van onze eigen school, bestuur en (daar komt ie) werkgever aan de kaak. Ons bestuur vindt dat leerkrachten voldoende inspraakmogelijkheden hebben. Namelijk via 1 leerkracht in de (G)MR, via de directie of via je bond.

Ook schrijft het bestuur dat zij met ons het gesprek zijn aangegaan omdat ze onze betrokkenheid waarderen. Dat zie ik anders. Ze zijn m.i. met ons het gesprek aangegaan omdat dat in de vergadering met Fons Dingelstad is besproken. En aangezien we begin april 2008 weer in dezelfde zetting bij elkaar komen om te kijken welke stappen zijn genomen, denk ik dat ze vooral onder druk van Fons Dingelstad met ons in gesprek zijn gegaan.
U hoort nog van ons.

Maud en June

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb net jullie bericht gelezen in het onderwijsblad nr 13.Vind het geweldig wat jullie doen.In hetzelfde nr staat 'n artikel over "onderwijsmanagers moeten opkomen voor hun docenten"
JULLIE DOEN HUN WERK!!!!!
Waar halen jullie de energie en tijd vandaan om dit te doen? Neem m'n petje voor jullie af, heb je natuurlijk niks aan hoe kan ik helpen? marco